Зимния сезон създава известни рискове за вашия автомобил. За да ви предпазим, до завръщането на топлото време, сме събрали някои от най-честите причини за проблеми с автомобила през зимата , както и някои предложения за превенция.

Проблеми с акумулатора

„Паднал“ акумулатор е един от най-често срещаните проблеми в зимни условия и може да бъде сериозна пречка за нормалното ви ежедневие. Студените температури извличат напрежение от акумулатора; минусовите температури могат да източат мощноста и да изтощят акумулатора ви изцяло. Добрата новина е, че акумулатора може да бъде презареждан, особено ако е сравнително нов. Ако обаче е на повече от три години, замяната му е по-добият избор.

Проблеми със свещите

Свещите стават по-малко надеждни по време на ниски температури. Уверете се, че вашите свещи са проверени и подменени/ ако е необходимо/, за да си спестите проблеми.

Налягане на гумите

Налягането на вашите гуми ще падне, заедно с падането на външните температури, затова е важно да се припомпят до възстановяване на необходимите стойности. Имайте навика да проверявате налягането на гумите поне веднъж месечно. Гумите с недостатъчно налягане могат да доведат до загуба на сцепление и повишен риск от злополука.

Външни повреди

Зимните бури и виелици, могат да доведат до външни увреждания по колата ви. Парчета лед и пътни отломки могат да доведат до счупени предни стъкла или други щети, което изисква допънително внимание. Ледът може да надраска боята на превозното ви средство.

Катастрофи

Много неща могат да причинят катастрофи през зимата, но заледените участъци от пътя и ниската видимост по време на снежни бури са двата най-често срещани проблема. Когато шофирате в лошо време, не забравяйте да съобразявате скоростта си, с условията, или да си останете вкъщи, ако не сте сигурни, че можете да карате безопасно.

Ако студеното време ви постави в безизходица, знайте че винаги може да разчитате на пътна помощ асеновград ! Позвънете и оставете грижите на тях!